25 Aralık 2016 Pazar

SAÇ ÖRGÜSÜ TUZLU KURABİYE




Malzemeler:

  • 250 gr oda ısısında  tereyağ ya da margarin

  • 4 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı mahlep

  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2 çay kaşığı toz şeker

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

  • susam 

Margarini (ya da tereyağını) küp küp doğruyoruz. 
Un ile küp doğranmış margarini parmak uçlarımızla hafifçe yopurup, yavaş yavaş birbirine yediriyoruz. 
Daha sonra diğer malzemeleri de  ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
 Bu hamuru buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletiyoruz. 
1 saat sonunda arzu ettiğimiz şekli verip yağlı kağıt serili ya da yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp istediğimiz şekilde susam serpiyoruz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: