Malzemeler:
Tabanı için;
- 15 adet petibör bisküvi
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 kg süt
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 60 gr tereyağ
Üzeri için;
- 2 adet elma
- 5 çay bardağı elma suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı buğday nişastası
Yapılışı:
- Tatlımızın tabanı için öncelikle tereyağını eritiyoruz.
- Mutfak robotu ile un haline getirdiğimiz bisküvilere tereyağını karıştırıyoruz. Fındıkları da ilave ederek bu harcı servis edeceğimiz kaselerin tabanına koyarak bir kaşıkla bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.
- Bir tencerede muhallebi malzemelerinden tereyağ hariç hepsini karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Sıcakken tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
- Daha önce hazırladığımız tabanın üzerine muhallebiyi döküyoruz.
- Üzerlerine soyup ufak küpler halinde doğradığımız elmalardan koyuyoruz.
- Elmalı jöle için, elma suyu, nişasta ve şekeri ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz. Jöle hazır olunca muhallebi ve elmaların üzerine dökerek soğuk servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder