25 Aralık 2016 Pazar

ELMALI PRENSES TATLISI



Malzemeler:

Tabanı için;
  • 15 adet petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviziçi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;

  • 1/2 kg süt
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 60 gr tereyağ

Üzeri için;

  • 2 adet elma
  • 5 çay bardağı elma suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı buğday nişastası

Yapılışı:


  1. Tatlımızın tabanı için öncelikle tereyağını eritiyoruz. 
  2. Mutfak robotu ile un haline getirdiğimiz bisküvilere tereyağını karıştırıyoruz. Fındıkları da ilave ederek bu harcı servis edeceğimiz kaselerin tabanına koyarak bir kaşıkla bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.
  3. Bir tencerede muhallebi malzemelerinden tereyağ hariç hepsini karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Sıcakken tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz.
  4. Daha önce hazırladığımız tabanın üzerine muhallebiyi döküyoruz.
  5. Üzerlerine soyup ufak küpler halinde doğradığımız elmalardan koyuyoruz.
  6. Elmalı jöle için, elma suyu, nişasta ve şekeri ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz. Jöle hazır olunca muhallebi ve elmaların üzerine dökerek soğuk servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: