8 Aralık 2016 Perşembe

ŞİFALI YAĞLAR/AĞRILAR İÇİN


Bu yağlar denemiştir.Yalnız kullanılan malzeme hakiki olsun.Tarife göre titizlikle yapılmalı.
AKIRIKARAHA YAĞI:
Akırıkaraha 200 gram
Su 4 kilo
Zeytinyağı 4 fincan
Akırıkaraha su ile kaynatılır.650 gram su kalıncaya kadar kaynatılmalı.Sonra indirip süzmeli.Bu suyun üzerine zeytinyağı ilave edilerek tekrar kaynatılır.Su tamamen uçup yağ kalınca indirilir.Soğuyunca şişeye konur,ağzı kapatılır.Bu yağ felcin en iyi ilacıdır.Felçli bölgeler bu yağ ile ovulur.Oğma işi bitince döğülmüş akırıkarha tozu serpilirse daha çabuk fayda eder.
BİBERİYE YAĞI:
Biberiye yağı iki şekilde yapılır.
1-Biberiye yaprakları bir şişe veya kavanoza konur.Üzerine zeytinyağı ilave edilir.Güneşli bir yere asılır.Burada 1,5- 2 ay kadar bekletilir.Sonra süzülerek bir şişeye konur.
2-Bir kilo biberiye beş litre suda kaynatılır.Suyun 4 litresi uçunca indirilip süzülür.Bu su içine üç fincan zeytinyağı koyup tekrar kaynatmalı.Su uçup yağ kalınca indirip soğutulur ve bir şişeye konur.Romatizmalı yerler.Ağrı sızılı yerler,Felçli bölgeler bu yağ ile iyice ovulursa faydası görülür.Buna bir kaç gün devam edilir.
ÇIRA YAĞI:
Yağlı çam çırası(Soba yakmak, mangal yakmak için kullanılan çıra) bıçakla ince ince yontulur.derin bir kaba veya kaseye konur.İçine yeterince zeytinyağı koyup çıra parçaları kahverengi oluncaya kadar kaynatılır.İndirip süzülür.Bir şişeye konarak muhafaza edilir.Göğüs ağrısı,bronşit, nefes darlığı gibi hastalıklarda göğüs bu yağ ile iyice ovulur.Üzerine yün veya yünlü kumaş konur.Bu işleme bir kaç gün devam edilirse ağrılar geçer.

Hiç yorum yok: