ADA SOĞANI ŞURUBU:
Adasoğanı 3 kilo
Su 5 litre
Süzme bal 2 kilo
Ada soğanının kabukları çıkarılır.Temiz bir bez içine konarak parçalanır.Su ile kaynatılır.Suyun yarısı uçunca indirip süzülür .Bunun içine bal ilave edip kıvama gelinceye kadar kaynatmalı.Kıvamına gelince indirilip soğutulur.Bu şuruptan sabah akşam yarışşar fincan içilir.Bronşit, nefes darlığına, balgam sökmesine, akciğere, göğüs ağrısına, mafsal ve siyatik ağrılarına iyi gelir.
Adasoğanı 3 kilo
Su 5 litre
Süzme bal 2 kilo
Ada soğanının kabukları çıkarılır.Temiz bir bez içine konarak parçalanır.Su ile kaynatılır.Suyun yarısı uçunca indirip süzülür .Bunun içine bal ilave edip kıvama gelinceye kadar kaynatmalı.Kıvamına gelince indirilip soğutulur.Bu şuruptan sabah akşam yarışşar fincan içilir.Bronşit, nefes darlığına, balgam sökmesine, akciğere, göğüs ağrısına, mafsal ve siyatik ağrılarına iyi gelir.
AĞAÇ ÇİLEĞİ ŞURUBU
Ağaç çileği 1 kilo
Şeker 350 gram
Su 2 litre
Ağaç çileği meyveleri su ile kaynatılır.Sıkılıp süzülür.Bu suya şeker ilave edilip kaynatılır.İndirildikten sonra soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra şişelenerek serin bir yerde saklanır.Bu şuruptan sabah akşam birer çay bardağı içilirse mide ve bağırsakları yumuşatır,kabızlığı önler,idrar söktürür,kanı temizler, vücuda çeviklik verir.
Ağaç çileği 1 kilo
Şeker 350 gram
Su 2 litre
Ağaç çileği meyveleri su ile kaynatılır.Sıkılıp süzülür.Bu suya şeker ilave edilip kaynatılır.İndirildikten sonra soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra şişelenerek serin bir yerde saklanır.Bu şuruptan sabah akşam birer çay bardağı içilirse mide ve bağırsakları yumuşatır,kabızlığı önler,idrar söktürür,kanı temizler, vücuda çeviklik verir.
ARDIÇ ŞURUBU
Ardıç tohumu 200 gram
Süzme bal 1 kilo
Su 1 litre
Önce ardıç tohumu su ile kaynatılıp süzülür.Bu suya içine bal ilave edip hafif ateşte kaynatılır.Soğuyunca kavanozlara konulup saklanır.Bu şuruptan büyükler sabah akşam 1'er fincan,küçüklerde günde 1 fincan içerlerse kan yapar.Zayıf kişilere kuvvet verir.Mide ve bağırsaklara iyi gelir.İçteki iltihabı ve idrar yollarındaki iltihabı tedavi eder.İdrar söker.
Ardıç tohumu 200 gram
Süzme bal 1 kilo
Su 1 litre
Önce ardıç tohumu su ile kaynatılıp süzülür.Bu suya içine bal ilave edip hafif ateşte kaynatılır.Soğuyunca kavanozlara konulup saklanır.Bu şuruptan büyükler sabah akşam 1'er fincan,küçüklerde günde 1 fincan içerlerse kan yapar.Zayıf kişilere kuvvet verir.Mide ve bağırsaklara iyi gelir.İçteki iltihabı ve idrar yollarındaki iltihabı tedavi eder.İdrar söker.
GÜL ŞURUBU
Kırmızı güllerin taç yaprakları şişe veya kavanozlara konur.(Kokulu gül olursa
daha iyi olur.)Kavanoz ve şişelere su doldurulur.Üzerine limon tuzu atılır.Ağzı kapatılır, güneşe doğru asılır.Gülün rengi suya çıkınca süzülüp şişelere alınır.Yaz günlerinde, şeker ve su ilave ederek meşrubat gibi içilebilir.İlaç olarak da içilir.İnsana ferahlık verir.Kan tükürme,kanlı ishal için faydalıdır.Mideyi yumuşatır.Hazmı kolaylaştırır.
Kırmızı güllerin taç yaprakları şişe veya kavanozlara konur.(Kokulu gül olursa
daha iyi olur.)Kavanoz ve şişelere su doldurulur.Üzerine limon tuzu atılır.Ağzı kapatılır, güneşe doğru asılır.Gülün rengi suya çıkınca süzülüp şişelere alınır.Yaz günlerinde, şeker ve su ilave ederek meşrubat gibi içilebilir.İlaç olarak da içilir.İnsana ferahlık verir.Kan tükürme,kanlı ishal için faydalıdır.Mideyi yumuşatır.Hazmı kolaylaştırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder