30 Aralık 2016 Cuma

Tavuk Tortilla


Malzemeler:
Tortilla için:
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harç için:
  • 4-5 parça tavuk biftek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 kırmızı biber
  • 2 domates
  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 3-4 kornişon turşu
  • Tuz, karabiber pul biber
  • Hazırlanışı: İlk olarak tortilla ekmeklerini yapmak için mısır ununu bir kaba alıp ortasını açıyoruz. Tuz ve ılık suyu azar azar döküp karıştırarak katı bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük toplar halinde parçalar koparıp, merdaneyle tabak büyüklüğünde açıyoruz. Yapışmaz tava ya da sac üzerinde iki tarafını da pişiriyoruz. Sofra bezine seriyoruz.
    Tavukları julyen doğruyoruz. Başka bir tavada tereyağı eritiyoruz. Sıvı yağı da ekleyip iyice ısınınca tavukarı hızlı ateşte soteliyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekince tuz ve baharatlarını atıp, tavadan başka bir kaba aktarıyoruz. Tavukları sotelediğimiz yağ olan tavada bu sefer de jılyen doğradığımız kırmızı biberleri soteliyoruz.
    Tortilla ekmelerinin üzerine kıvırcıkları, aynı tavada ama ayrı ayrı sotelediğimiz tavuk etlerini ve kırmızı biberleri en son olarak yine julyen doranmış kornişon turşu ve domatesleri paylaştırıyoruz. Dürüm gibi sararak servis ediyoruz.
    Afiyetler olsun

Hiç yorum yok: