27 Aralık 2016 Salı

Muskatlı ve Tavuklu Kiş Tarifi





Hamur için Malzemeler:
200 gr. Tereyağı,
400 gr. Un,
2 yumurta,
2-3 yemek kaşığı soğuk su,
1 tutam tuz.
Beşamel Sos için Malzemeler:
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağı,
3 su bardağı süt,
Tuz,
Beyaz biber,
Muskat.

Harç için Malzemeler:
1 su bardağı kaşar peyniri ,
250 gr. haşlanmış ve irice didiklenmiş tavuk eti.

Üzeri için Malzemeler:
1 su bardağı kaşar peyniri
Tavuklu Kiş Yapılışı:
Öncelikle unumuzu ve tereyağımızı parçalayıcımızın içine alıp ve kum gibi olana kadar karıştırıyoruz, sonra yumurtamızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak 2-3 yemek kaşığı su ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelince tezgahımıza alıyoruz streç filme sarıyoruz 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz. İç harcımız için tereyağımızı eritiyoruz, sonrasında unumuzu ekleyip renk alana kadar güzelce kavuruyoruz. Sütümüzü sürekli karıştırıp yavaşça ilave ediyoruz ve karışımımız kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Elde ettiğimiz beşamel sosumuzu ocaktan alıp tuzumuzu, karabiberimizi, muskatımızı ve kaşar peynirimizi ekliyoruz. Güzelce karıştırıp tavuk parçalarını da ilave edip karıştırıyoruz.
Kiş hamurumuzu küçük kalıplara hamurdan parçalar kopararak fazla yoğurmadan kalıplarımızın içine yerleştiriyoruz. Tüm kalıplarımız bu şekilde doldurduktan sonra bir çatal ile hamurumuzun tabanına delikler açıyoruz. Kişlerimizin üzerlerini yağlı kağıt ile kaplayıp, üzerlerine ağırlık olması adına baklagil koyup önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen kişlerin üzerinden fazlalıklarımızı alıp kişleri yeniden fırına veriyoruz ve 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
Sonra kişlerimizi fırından çıkartıp harcımız ile doldurup üzerlerine süslemek için rende kaşar peynirimizi ekleyip birazda bu şekilde fırınlıyoruz. Piştikten sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: