KULLANILACAK MALZEMELER:
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Alabildiği kadar un,
Tarçın (İsteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopartılarak şekiller verilir.Önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar kızartılır.
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Alabildiği kadar un,
Tarçın (İsteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopartılarak şekiller verilir.Önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar kızartılır.
NOT:Tırtıl şekli vermek için kalıp gerekir.Kalıp olmadığı zamanlarda kopartılan hamur parçalarından iki parmak kalınlığında uzun şeritler oluşturulur.Üzeri ucu sivri bir aletle boylamasına çizikler oluşturulur.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder