27 Aralık 2016 Salı

Tulumba Kurabiye


Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardagı yoğurt
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • Üst malzemesi:
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Bir kaba bütün malzemeyi koyun. Unu azar azar ilave ederek hamur yapın. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmamasına dikkat edin. Ucu tırtıklı kalıp ile içine doldurun ve bastırarak çıkarın. Fırın tepsisine koyun. Yarım saat önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzeri fazla kızarmasın.
Sos malzemesini hazırlayıp pişirin. Soğumaya yakın  çay kaşığı ile uç kısmına sürün. Üzerine toz Antep fıstığı döküp servise sunun.
Afiyet  Olsun.

Hiç yorum yok: