Kıtır kıtır ama aynı zamanda yumuşacık bir pasta.
Malzemeler
Hamuru için:
- 10 Kahve Fincanı Un
- 40 gr Yaş Maya
- 2 Çay Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı Tozşeker
- 1 Yumurta
- 1/2 Kutu Süt Kreması (Hazır ürün, küçük kutu)
- İç malzemesi:
- 750 gr Ekşi Elma
- 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
- 1/2 Su Bardağı Hindistan cevizi
- 2 Kahve Fincanı Kıyılmış Şam fıstığı
- 40 gr Zencefil
- Bir Miktar Un
- Kabı Yağlamak İçin Yağ
- 50 gr Şeftali Jölesi
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
Unu bir kaseye alıp ortasını çukurlaştırın. Mayayı ufalayıp yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle çukura koyun, bir miktar unla karıştırın. Üzerini kapatıp 30 dakika sıcak ortamda bekletin. Bekleme süresinin sonunda, kalan hamur malzemelerini de ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Zencefili bir bardak suyla kaynatıp suyunu saklayın. Sonra küçük küpler halinde doğrayın. Elmaları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Kararmaması için üzerine hemen limon suyu gezdirin. Bir kasede rendelenmiş elmaları Hindistan cevizi ve kıyılmış fındıkla karıştırın. Zencefilin içinde piştiği sudan 2 çorba kaşığı kadar alıp zencefille birlikte elmalı karışıma ilave edin.
Hamuru bir kez daha yoğurup unlanmış düz bir zeminde yarım cm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine iç malzemeyi yayın ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu 10 dilim çıkacak şekilde kesin. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Ruloları kesim yerleri üste gelecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp fırından çıkan pastanın üzerine sürün. Soğumasını bekleyip, kalıptan çıkarın. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin. Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçın veya çubuk tarçın da kullanabilirsiniz.,
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder