3 Aralık 2016 Cumartesi

Vişne Soslu Tavuk Göğüsü




MALZEMELER

  • 1 litre süt,
  • 4 kahve fincanı şeker,
  • 3 kahve fincanı un,
  • 1 kahve fincanı nişasta,
  • 100 gr. tereyağı,
  • 1 paket vanilya.
VİŞNE SOSU İÇİN
  • 2 su bardağı vişne suyu,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı nişasta.
  • YAPILIŞI;
  • Tavuk göğüsü için gerekli olan malzemelerin tümü, bir tencerenin içerisine konulup karıştırılır.
    Ocağa alınıp, kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Kullanacağımız kalıpları su ile ıslatıp ters çeviriyoruz ki kalıba yapışmasın.
    Diğer taraftan ayrı bir tencereye vişne suyu ve nişasta konulur ve karıştırarak pişirilir.
    Kalıbın içerisine önce tavuk göğüsü sonra üzerine vişne sosu  konulup oda ısısında soğumaya bırakılır.
    Buz dolabında, en az 20 dakika bekletilir ve iyice soğuması sağlanır.
    Soğuyunca , servis tabağına alınarak istenilen şekilde  servis yapılır.
  • AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: