MALZEMELER;
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
1 paket kabartma tozu
1 yas maya
İçi için;
Beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
YAPILISI:
Ilık sütle tüm malzeme kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ve yarım saat sıcak bir ortamda bekletilir daha sonra yağlanmış tezgaha alınan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.Oklavayla uzunlamasına çok inceltmeden açılır üst tarafına bıçakla şeritler yapılır.
Alt tarafına peynir maydanoz koyulup rulo yapılır,ardından yarım ay şeklinde kıvrılıp tepsiye aralıklı dizilir. 20 dakika ılık bir ortamda bekletilir önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder