YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
27 Ocak 2017 Cuma
ALMAN KURABİYESİ
MALZEMELER :
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı şeker
3 yumurta (birinin sarısının yarısını alıyoruz)
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
Un
Çok az tuz
KREMASI :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı;
Yarım saat hamuru mayaladıktan sonra küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepside 30-40 dk bekletin ayırdığınız yumurta sarısını sürüp biraz fındık kırığı sepin ve 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Kremayı hazırlamak için tereyağ hariç bütün malzemeleri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın mikserle ara sıra çırparak soğutun en son tereyağını koyup iyice çırpın. Soğuyan hamurları ortasından kesip krema sürün üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder