6 adet yufka
6-8 kare milföy hamuru
İçi:
peynirli-maydanozlu karışım
Harcı:
3 yumurta
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Harc malzemelerinin tamamını el blendırıyla çırpıyoruz.Yufkanın herbini açarak bu harctan sürüyoruz.Her ucunu içe katlayıp kare haline getiriyoruz.Dörde kesip dört kare elde ediyoruz. Her karenin ortasına peynirli içten bolca sürüyoruz,karşı uclarından zarf gibi tekrar katlayıp sosa batırdıktan sonra ters çeviriyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek yumurta sarısı sürüyoruz.milföyü oklava ile biraz inceltip uzun-ince şeritler halinde kesiyoruz. yukardaki resimdeki gibi bu şeritleri kıvırıp süslüyoruz.Tekrar yumurta sarısı sürüp,çöreotu serpiyoruz.175 derecedeki sıcak fırında nar gibikızarana dek pişiriyoruz.Ilık servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder