29 Ocak 2017 Pazar

ANANASLI KEK






MALZEMELER

5-6 adet vişne
Yarım ananas
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı



Hamur İçin
1 paket kabartma tozu
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
4 yumurta
alabildiği kadar un

YAPILIŞI:

Bir kabta tereyağ, şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır. Üzerine diğer bütün malzemeler eklenir ve alabildiği kadar un ilave edilir. (Koyu kek hamuru kıvamında olana kadar). Kek kalıbı tereyağla yağlanır ve 1 çay bardağı şeker serpilir ananaslar soyulup dilim dilim kalıba şekerin üstüne dizilir. Hamur üstüne dikkatlice eklenir ve 175 derecede 35 dakika pişirilir.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: