29 Ocak 2017 Pazar

ÇİKOLATA SOSLU KESTANELİ KEK




MALZEMELER:

    250 g oda sicakliginda tereyagi
    1 bucuk su bardagi toz seker
    5 yumurta
    Üc bucuk su bardagi un
    1er paket kabartma tozu ve vanilyali seker
    1 su bardagi süt
    200 g haslanmis kestanenin ici
    2 yemek kasigi kakao

 Çikolata sosu icin:
Küçük bir soslukda 200 ml kremayı ılıtın. 200 g iri kıyılmış bitter çikolatayı kremaya ekleyip karıştırarak eritin. Bir on dakika kadar ılınması için bekletin.

YAPILIŞI:

    Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Uzun kek kalıbınızı yağlayın. Haşlanmış kestane içlerini çatal yardımıyla ezin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu bir kabin içerisinde karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağını şekerle birlikte mikserle kremsi hale gelinceye kadar çırpın. Bir yandan çırpmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin. Unlu karışımı ve sütü ilave edip yavaşça alt üst edin. Kestane püresini ekleyip tekrar bir karıştırın. Kalıba döküp 50 dakika civarında pişirin. Ilıdıktan sonra çikolatalı sosu hazırlayıp üzerine gezdirin.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: