27 Ocak 2017 Cuma

ANKARA GEVREĞİ






MALZEMELER;

3 su bardağı ılık su
1 küçük paket (42 gr) yaş maya,
3 yemek kaşığı pekmez,
 4 adet küp şeker
1 su bardağı sıvıyağ,
Tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı su
5 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ


YAPILIŞI;
Hamuru;
Ilık suya yaşmaya, pekmez,  küp şeker ilave edip maya eriyene kadar karıştırıyoruz. sıvıyağ, tuz ,aldığı kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz.1 saat ılık yerde mayalanması için bekletiyoruz.
Üzeri; 1 ç.b. suya 5 y.k. pekmez ve 2 y.k sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz. Hamurdan orta limon büyüklüğünde parçalar alıp, çubuk şekliyle her iki uçtan kıvırıp,birleştiriyoruz.önce üzerine hazırladığımız pekmezli harca sonra bol susama batırıp, elimizle hafif yassıltıyoruz. 180 derecedeki fırında pişiriyoruz.Ilık servis ediyoruz..

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: