27 Ocak 2017 Cuma

Kahveli Erikli Kek



Malzemeler

203 gr un (1 + 1/4 kap + 3 yemek kaşığı)
5.5 gr kabartma tozu ( 1+ 1/8 tatlı kaşığı)
1.7 gr karbonat (1/2 çay kaşığından birazcık az)
1/2 çay kaşığı tuz

75   gr tereyağ (çok yumuşak)
210 gr toz şeker (1 kap+ 1/2 yemek kaşığı)
75   gr yumurta (2 küçük yumurta)
1     yemek kaşığı vanilya
225 gr sour cream  veya 3/4 bardak tam yağlı süzme yoğurt + 6 yemek kaşığı süt kreması

4-5 tane mürdüm erik 
2-3 yemek kaşığı esmer toz şeker veya beyaz toz şeker 

...

Bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzunu eleyin.

Ayrı bir kaba tereyağını alıp orta hızda mikser ile yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Yağın görünümü mayonez gibi yumuşak ve pürüzsüz olunca şekeri ekleyin, 2 dakika orta seviyede çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, orta düşük seviyede yaklaşık 30 saniye kadar karıştırın. Çok çırpmamaya özen gösterin.

Un karışımının üçte birini ekleyin, ve 15 saniye karıştırın. Daha sonra süzme yoğurdun üçte birini ekleyip tekrar 15 saniye daha karıştırın. Bu şekilde un ve yoğurt bitene kadar sırayla ekleyip karıştırın. (Bu sayede her ikisi de hamura iyice karışmış olacak)

Hamurun üzerini streç film veya poşetle kapatıp 20 dakika buz dolabında soğutun.

Bu sırada  Erikleri 4 e bölün ve her parçayı ince ince dilimleyin. Bir kaseye alıp üzerlerine 
Muffin tepsinize muffin kağıtlarınızı dizin.

Fırını 165C ye ayarlayın.

Soğuttuğunuz kek hamurunu muffin kaplarınıza eşit paylaştırın. Üzerlerine dilimlenmiş erikleri dizin. (Her birine çeyrek erik kadar, ama erikler çok küçükse yarım erik de olur) Eriklerin üzerien toz şeker serpiştirip fırına verin ve 30-45 dakika üzerleri kızarıp içleri pişene kadar pişirin.

Pişen kekleir fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar ılıtın. 



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: