27 Ocak 2017 Cuma

Balkabaklı Rulo Pasta



Malzemeler :
Pandispanya :
  • 3 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • 1/4 cup süt
  • 2 kaşık tereyağı (40 gr)
  • 3/4 cup un
  • 3/4 cup şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema :
  • 1 kg doğranmış balkabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 100 gr ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket sıvı krema
  • 1/4 cup pudra şekeri
Yapılışı :
Pandispanya : Fırını 200 derecede ısıtın. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip yağlayın ve unlayın. Süt ve tereyağını küçük bir sahanda ısıtın. Tereyağı eriyince altını kapatın ve sıcak tutun. Isıya dayanıklı bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın. Bir benmari düzeneği kurup kabı üzerine koyun ve mikserle hacmi artana kadar çırpın. Ocaktan alın ve hacmi üç katına çıkana kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu iki kez eleyin. Üç seferde yumurtalı karışıma ekleyin ve büyük bir kaşıkla yavaşça yedirin. En son tereyağı süt karışımını ekleyin. Tepsiye dökün ve 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkıp ılıyınca rulo haline getirip soğutun ki sonra sararken kırılmasın.
Krema : Balkabaklarını derin bir tencereye koyup üzerine şekeri ekleyin. Bir saat kadar sulanması için bekleyin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyundan bir çay bardağı kadar ayırın. Bir fırın tepsisini alüminyum fulyo ile kaplayıp kabak tatlısını içine dökün ve suyunu çekene kadar fırınlayın. Bu arada cevizi de küçük bir tepsiyle fırına atın ve kızarmasını sağlayın. (Bunu tavada da yapabilirsiniz.) Kızaran cevizleri sıcakken bir kaba boşaltın. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1/2 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Kabakları blenderda püre haline getirin. Püreden 1 subardağı ayırın.
Kremayı 1/4 cup şekerle sertleşene kadar çırpın. Süslemek için yarım bardak ayırın.
Birleştirilmesi: Pandispanyayı ayırmış olduğunuz tatlının suyuyla ıslatın. Püre haline gelen kabak tatlısını pandispanyanın üzerine yayın. Süslemek için cevizden bir miktar ayırıp kalanını tatlının üzerine doğrayın. Sıkı bir şekilde rulo yapıp strech filme sarın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün ayırdığınız bir bardak kabak püresi ve çırpılmış kremayı çırpın. Ruloyu çıkarıp her tarafına bu kremadan sürün. Ayırdığınız krema ve cevizle süsleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: