28 Ocak 2017 Cumartesi

BALLI MUHALLEBİ



Malzemeler:
-1 litre süt
-80 gr. pirinç unu
-3 çorba kaşığı silme süzme bal 
-1 paket vanilya
-Süslemek için tarçın veya badem içi parçaları
Yapılışı:
-Soğuk sütü tencereye boşaltın. Önceden ıslattığınız pirinç ununun suyunu döküp, süte iyice karıştırıp tam anlamıyla homojen bir karışım elde edin.
-Orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, vanilya ve balı ekleyip karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha karıştırıp altını kapatın.
-Bekletmeden , servis kaplarına yüksekten boşaltın.Soğuduktan sonra buzdolabında saklayın servisten önce üzerini süsleyin

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: