28 Ocak 2017 Cumartesi

KALPLİ KURABİYELER




Malzemeler
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı( tereyağı +zeytinyağı karışımı kullanabilirsiniz)(250 gr)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 bardak kadar un(un miktarını yavaş yavaş ekleyerek ayarlayın)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 tutam tuz
  • Kurabiyeyi iki renkli yapmak için yeteri kadar kakao
Yapılışı
  • Yağ ve şekeri mikserle karıştırın, yumurta ve vanilya ekleyin.İyice karıştırın.
  • Un kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında kolay şekillenen bir hamur elde edin.
  • Ben hamurun 1/3 'üne kako ekledim, yarısında eklenebilir.Ayırdığınız hamura kakaoyu yedirene kadar yoğurun.
  • Kakaolu ve kakaosuz olarak iki parça olan hamurunuzu 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Kendinize geniş bir çalışma alanı oluşturun. Buzdolabından çıkardığınız hamurları (kakaolu ve kakaosuz) ayrı ayrı yarım cm kalınlığında açın.
  • Herbir hamurdan eni 1 cm'den fazla olmamak şartıyla uzun şeritler kesin. Bu şeritleri "kakaolu+kakaosuz+kakolu....şeklinde yan yana dizerek yeni bir hamur oluşturun, merdaneyle düzeltin.
  • Kalpli kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Yapabildiğiniz kadar çizgili kurabiye yaptıktan sonra artan hamurları karıştırıp (mecburen) tekrar açın . Aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 190 C de , üzerini kızartmadan pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: