Malzemeler
- 1 su bardağı erimiş tereyağı( tereyağı +zeytinyağı karışımı kullanabilirsiniz)(250 gr)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 3-4 bardak kadar un(un miktarını yavaş yavaş ekleyerek ayarlayın)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2-3 tutam tuz
- Kurabiyeyi iki renkli yapmak için yeteri kadar kakao
- Yağ ve şekeri mikserle karıştırın, yumurta ve vanilya ekleyin.İyice karıştırın.
- Un kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında kolay şekillenen bir hamur elde edin.
- Ben hamurun 1/3 'üne kako ekledim, yarısında eklenebilir.Ayırdığınız hamura kakaoyu yedirene kadar yoğurun.
- Kakaolu ve kakaosuz olarak iki parça olan hamurunuzu 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Kendinize geniş bir çalışma alanı oluşturun. Buzdolabından çıkardığınız hamurları (kakaolu ve kakaosuz) ayrı ayrı yarım cm kalınlığında açın.
- Herbir hamurdan eni 1 cm'den fazla olmamak şartıyla uzun şeritler kesin. Bu şeritleri "kakaolu+kakaosuz+kakolu....şeklinde yan yana dizerek yeni bir hamur oluşturun, merdaneyle düzeltin.
- Kalpli kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Yapabildiğiniz kadar çizgili kurabiye yaptıktan sonra artan hamurları karıştırıp (mecburen) tekrar açın . Aynı işlemleri tekrarlayın.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 190 C de , üzerini kızartmadan pişirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder