YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
30 Ocak 2017 Pazartesi
BORENYE AŞI
MALZEMELER:
250gr kuşbaşı et veya kıyma
1-2 kuru soğan
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük nescafe fincanı tuzlu yoğurt
pul biber
1 kurutulmuş acı biber (çok acıysa yarım ekleyin)
kuru nane
YAPILIŞI:
Kıyma veya kuşbaşı etler soğan ve yağ ile biraz pişirin. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip iyice ölmesini bekleyin.;Bir su bardağı tuzlu yoğurdu su ile ayrı bir kapta ayran kıvamına getirip tencereye ekleyin. Ardından pul biber, kurutulmuş biber ve haşlanmış nohutları katın. Kaynadıktan sonra nane atıp altını kısın.;15-20 dk kapağı açık şekilde ocakta kaynatın. (Yoğurt ve su kıvamını göz kararı ayarlayın, az su çok ekşi bir tat demek oluyor, çok su ise yoğurdun tadını uçurup götürüyor..)
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder