30 Ocak 2017 Pazartesi

BORENYE AŞI





MALZEMELER:

    250gr kuşbaşı et veya kıyma
    1-2 kuru soğan
    Yarım kilo ıspanak
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 büyük nescafe fincanı tuzlu yoğurt
    pul biber
    1 kurutulmuş acı biber (çok acıysa yarım ekleyin)
    kuru nane

YAPILIŞI:

    Kıyma veya kuşbaşı etler soğan ve yağ ile biraz pişirin. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip iyice ölmesini bekleyin.;Bir su bardağı tuzlu yoğurdu su ile ayrı bir kapta ayran kıvamına getirip tencereye ekleyin. Ardından pul biber, kurutulmuş biber ve haşlanmış nohutları katın. Kaynadıktan sonra nane atıp altını kısın.;15-20 dk kapağı açık şekilde ocakta kaynatın. (Yoğurt ve su kıvamını göz kararı ayarlayın, az su çok ekşi bir tat demek oluyor, çok su ise yoğurdun tadını uçurup götürüyor..)


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: