YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
30 Ocak 2017 Pazartesi
YOĞURTLU ISPANAK ÇORBASI
MALZEMELER:
1/2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
200 g kadar ıspanak kökü (250 g ıspanağın kök kısımlarını 3 parmak kadar kesin)
1,5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
4-5 su bardağı su (koyu seviyorsanız 4 bardak yeterli)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
YAPILIŞI:
Yıkayıp iyice temizlediğiniz ıspanak köklerini ince ince kıyın.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, orta boy bir çorba tenceresinde zeytinyağında pembeleştirin. Hazırladığınız ıspanakları tencereye ekleyin, diriliklerini kaybedinceye kadar arasıra karıştırarak kavurun.
Derin bir kabın içine yumurtayı kırın, unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ekleyerek çatalla iyice çırpın. İnceltmek için 4 kaşık da su ekleyin.
Ispanaklar diriliğini kaybedince tencereye 4-5 bardak soğuk su ekleyin. Hazırladığınız terbiyeyi de yavaş yavaş dökün. Kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin, 10 dk kadar daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatın.
Erittiğiniz tereyağının içinde kuru naneyi ve kırmızı biberi hafifçe yakın, kaselere aktardığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder