29 Ocak 2017 Pazar

CEVİZLİ ELMALI KEK



MALZEMELER:

3 Adet yumurta
125 Gr. eritilmiş tereyağ
1 Çay fincanı yoğurt
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 Adet elma
1 Çay bardağı ceviz (iri kıyılmış)
Yarım çay bardağı kuru üzüm.... (sıcak su içinde yaklaşık yarım saat kadar bekletilmiş)
YAPILIŞI:
Şeker, yumurta ve yoğurt mikser veya çırpıcı yardımıyla 5-6 dakika kadar çırpılır. Daha sonra elenmiş un , kabartma tozu, tarçın, tereyağ (eritilip soğutulmuş) ve vanilyada karışıma ilave edilip birkaç dakika daha çırpma işlemi sürdürülür. İyice yağlanmış bir fırın kabı ya da kek kalıbına harcımız boca edildikten sonra üzerine dilimlenen elmalar ,üzüm ve cevizlerimizde (bir kaşık yardımıyla hafifçe hamura bastırılarak malzemelerin harcın içine biraz işlemesi sağlanır) fırın kabımıza  yerleştirilerek 170 derecede önceden ısıtılan fırınımızda yaklaşık yarım saat kadar pişirilir,


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: