YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
İNCİRLİ CEVİZLİ KEK
MALZEMELER:
1 Çay bardağı toz şeker
3 Adet yumurta
3 Su bardağı un
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı ceviz
7-8 Adet kuru incir
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı limon suyu
1 Adet limon kabuğu rendesi
Üstü için
2,5 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Adet yumurta sarısı
1 Çay bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı tereyağ
1 Poşet kremşanti
Tarçın
YAPILIŞI:
Kek için öncelikle yumurta ve şeker mikserle iyice köpürene kadar çırpılır. Sıvıyağ, süt, limon suyu, kabuğu, vanilya ve kabartma tozuda eklendikten sonra en son olarak un ilavesi (elenerek) yapılır ve birlikte bir müddet daha çırpılır. İçine dilimlenen incirler (10-15 dakika kadar sıcak suda bekletildikten sonra) ve ceviz eklenerek yağlanan bir fırın ya da kek kalıbına harcımız aktarılır. Önceden ısıtılan 170 derece fırında pişirilir .
Üstü içinse krem şanti ve tarçın haricinde ki malzemelerin tümü bir tencereye alınır ve kaynayana kadar bir çırpma teli yardımıyla karıştırılmak suretiyle pişirilir. Kaynadıktan sonrada altı iyice kısılarak un ve nişasta kokusu gidene kadar pişirmeye devam edilip, sonrasında ocaktan alınarak ılınmaya bırakılır. Biraz ılındığında içine krem şanti ilavesi yapılıp bir kaç dakika mikserle çırpılır ve karışım kekin üzerine aktarılır.Üzerine tarçın ve ceviz eklendikten sonrada dilimlenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder