28 Ocak 2017 Cumartesi

Çikolata Soslu Damla Sakızlı Muhallebi


Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 125 gr tereyağı
  • 3 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı su
  • 3,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı damla sakızı
  • 100 gram kavrulmuş bütün fındık

Çikolata Sosu İçin Malzemeler 
  • 1, 5 su bardağı su
  • 175 gr toz şeker
  • 100 gr toz kakao
  • 5 gr yaprak jelatin
  • 50 gr bitter çikolata
  • 50 gr pralin

Çikolata Sosunun Hazırlanışı
  1. Su , toz şeker, ve kakaoyu bir tencere içerisinde, karıştırarak, ocakta kaynatın. Kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  2. Yaprak jelatinleri soğuk su ile ıslatın ve tencereye ilave edin. Karıştırın.
  3. Son olarak bitter çikolata ve pralini de ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Çikolata Soslu Damla Sakızlı Muhallebinin Hazırlanışı
  1. Bir tencerenin içerisin tereyağı koyup kısık ateşte eritin.
  2. Üzerine unu ilave edin ve sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Süt, şeker ve damla sakızını bir kap içerisinde karıştırın ve kavurduğunuz un ve yağın üzerine azar azar ilave ederek yedirin.
  4. Bir tel çırpıcıyla üzeri balon balon olana kadar pişirin.
  5. Pişen muhallebiyi 10 dakika boyunca düşük hızda karıştırarak soğutun.
  6. Soğuyan muhallebiyi bor cama dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  7. Muhallebiyi buzdolabından çıkartın ve önceden hazırladığınız çikolata sosunu üzerine dökün.
  8. Bir tavanın üzerine bütün fındıklarınızı koyun ve 175 derecede 3-5 dakika kadar kavurup soğumaya alın.
  9. Muhallebiyi buzdolabında 1 saat kadar daha soğuttuktan sonra, kavrulmuş fındıkları kırarak muhallebiyi süsleyin ve servise hazırlayın.
  10. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: