Malzemeler
- 286 gr irmik
- 10 gr kabartma tozu
- 1 adet limon rendesi
- 200 gr yaban mersini kurusu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı toz muskat
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- 50 gram margarin (tepsiyi yağlamak için)
- 4 adet bütün yumurta
- 370 gr toz şeker
- 390 gr yoğurt
- 325 gr sıvı yağ
- 450 gr un
Şerbetinin Hazırlanması
- Su ile şekeri ocağa koyarak kaynatın.
- Ardından limon suyu ilave edin.
- Soğumaya bırakılır.
Üzerini Süslemek İçin
- Krem Şanti
Yaban Mersinli Revaninin Hazırlanması
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın
- Yumurta ve toz şekeri mikserde kabına alın ve orta hızda iyice kabartın. Kabı bir kenara alın.
- Tüm kuru malzemeleri kabın içerisine ilave edin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu da ilave edip iyice karıştırın.
- 35 cm eninde, 25 cm boyunda 4 cm derinliğinde bir borcamın içerisini margarin ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı borcama dökün ve 30-40 dakika kadar fırında pişirin.
- Pişirme işleminin 30. dakikasında, bir fırın tepsisi üzerine revaninizi üst yüzünü tabana gelecek şekilde çevirin. Bu şekilde yeniden borcama koyup, 10 dakika daha fırınınızda pişirin.
- Alt tabanının da kızarması sağladıktan sonra revaninizi fırından alın ve üzerine önceden hazırladığınız, 5 dakika kadar oda sıcaklığında soğuttuğunuz şerbeti dökün.
- Revaninizi kare şeklinde dilimlere ayırın.
- Servis yapacağınız tabaklara 1 dilim revaniyi koyup, üzerine hazır olarak aldığınız krem şantiyi dilediğiniz miktarda sıkın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder