28 Ocak 2017 Cumartesi

Yaban Mersinli Revani



Malzemeler
  • 286 gr irmik
  • 10 gr kabartma tozu
  • 1 adet limon rendesi
  • 200 gr yaban mersini kurusu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz muskat
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 50 gram margarin (tepsiyi yağlamak için)
  • 4 adet bütün yumurta
  • 370 gr toz şeker
  • 390 gr yoğurt
  • 325 gr sıvı yağ
  • 450 gr un
Şerbetinin Hazırlanması
  1. Su ile şekeri ocağa koyarak kaynatın.
  2. Ardından limon suyu ilave edin.
  3. Soğumaya bırakılır.
Üzerini Süslemek İçin
  • Krem Şanti
Yaban Mersinli Revaninin Hazırlanması
  1. Fırınınızı 160 derecede ısıtın
  2. Yumurta ve toz şekeri mikserde kabına alın ve orta hızda iyice kabartın. Kabı bir kenara alın.
  3. Tüm kuru malzemeleri kabın içerisine ilave edin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  4. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu da ilave edip iyice karıştırın.
  5. 35 cm eninde, 25 cm boyunda 4 cm derinliğinde bir borcamın içerisini margarin ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı borcama dökün ve 30-40 dakika kadar fırında pişirin.
  6. Pişirme işleminin 30. dakikasında, bir fırın tepsisi üzerine revaninizi üst yüzünü tabana gelecek şekilde çevirin. Bu şekilde yeniden borcama koyup, 10 dakika daha fırınınızda pişirin.
  7. Alt tabanının da kızarması sağladıktan sonra revaninizi fırından alın ve üzerine önceden hazırladığınız, 5 dakika kadar oda sıcaklığında soğuttuğunuz şerbeti dökün.
  8. Revaninizi kare şeklinde dilimlere ayırın.
  9. Servis yapacağınız tabaklara 1 dilim revaniyi koyup, üzerine hazır olarak aldığınız krem şantiyi dilediğiniz miktarda sıkın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: