KEKİ
3 paket Eti Burçak
180 gr. eritilmiş tereyağ
Bir avuç fırınlanmış fındık.
Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirip tereyağ ile karıştırın. Yağlı kağıt döşenmiş 26 cm’lik kelepçeli tart kalıbı tabanına döşeyip buzdolabında 30 dk. bekletin.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
ARA MALZEME:
150 gram bitter çikolata
75 gr tereyağ
- Benmari usulü eritilecek ve buzdolabındaki tabanın üzerine dökülecek.
İÇ MALZEME:
750 gr. Labne (süzülmüş)
3 Çorba kaşığı mısır nişastası
3/4 Cup şeker
3 büyük boy yumurta
1 yumurta beyazı
½ Cup taze sıkılmış portakal suyu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Labne peynire mısır nişastası ve şekeri katarak mikserle karıştırın.
Portakal suyu, vanilya ve portakal aroması ile portakal kabuğu rendesini katın.
Yumurtaları tek tek ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız tabanın üzerine karışımı yayın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırınınızı 110 dereceye indirin. Fırının tabanına bir sahan dolusu kaynar su koyun.
110 derecede 1,5 saat pişirin. Fırın kapağını açık bırakarak yarım saat yavaşça soğutup daha sonra 8-9 saat buzdolabında dinlendirin.
SÜSLEME:
1 avuç çikolata parçacığı.
Portakal dilimleri.
AFİYET OLSUN.
Kaynak;https://cheesecakeevi.wordpress.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder