31 Ocak 2017 Salı

ÇİKOLATALI MACARON




MALZEMELER
30 adet
  • 90 gram toz badem
  • 15 gram kakao
  • 150 gram pudra şekeri
  • 75 gram yumurta beyazı (yaklaşık 2 adet yumurtanın beyazı)
  • 1 çimdik krem tartar
  • 35 gram şeker
Çikolatalı Ganaj
  • 150 ml krema
  • 150 gram kuvertür çikolata
HAZIRLANIŞI
  1. Krema kenarlarından kaynamaya başlayana kadar ısıtılır.
  2. İnce doğranmış kuvertür çikolata kremaya katılıp ocağın altı kapatılır.
  3. Sürekli eritilerek çikolata kremanın içinde eritilir.
  4. Hazırlanan ganaj sıkma torbasına doldurulup soğumaya bırakılır.
  5. Toz şeker ve krem tartar dışındaki bütün kuru malzemeler bir kasede iyice karıştırılır.
  6. Yumurta beyazı ve krem tartar kar haline gelene kadar çırpılır.
  7. Yumurta beyazı çırpılırken içine ayrılan toz şeker yavaş yavaş katılır.
  8. Mikser durdurulup kuru malzemeler konulup elle karıştırılır.
  9. Hamur sıkma torbasına konulur.
  10. 8 numara uçla yağlı kağıt kaplı tepsiye 2 cm çapında kurabiyeler sıkılır.
  11. Tepsinin altına hafifçe vurulur. Sıkılan macaronların içinde çatlamasına sebep olacak hava kabarcığı varsa bu şekilde çıkartılmış olur.
  12. Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakikda pişirilir.
  13. Fırından çıkan macaronlar tepsiden hemen tezgaha alınıp soğutulur.
  14. Macaronların ortasına ganaj sıkılıp sandviç haline getirilir.

Hiç yorum yok: