MALZEMELER
30 adet
- 90 gram toz badem
- 15 gram kakao
- 150 gram pudra şekeri
- 75 gram yumurta beyazı (yaklaşık 2 adet yumurtanın beyazı)
- 1 çimdik krem tartar
- 35 gram şeker
Çikolatalı Ganaj
- 150 ml krema
- 150 gram kuvertür çikolata
HAZIRLANIŞI
- Krema kenarlarından kaynamaya başlayana kadar ısıtılır.
- İnce doğranmış kuvertür çikolata kremaya katılıp ocağın altı kapatılır.
- Sürekli eritilerek çikolata kremanın içinde eritilir.
- Hazırlanan ganaj sıkma torbasına doldurulup soğumaya bırakılır.
- Toz şeker ve krem tartar dışındaki bütün kuru malzemeler bir kasede iyice karıştırılır.
- Yumurta beyazı ve krem tartar kar haline gelene kadar çırpılır.
- Yumurta beyazı çırpılırken içine ayrılan toz şeker yavaş yavaş katılır.
- Mikser durdurulup kuru malzemeler konulup elle karıştırılır.
- Hamur sıkma torbasına konulur.
- 8 numara uçla yağlı kağıt kaplı tepsiye 2 cm çapında kurabiyeler sıkılır.
- Tepsinin altına hafifçe vurulur. Sıkılan macaronların içinde çatlamasına sebep olacak hava kabarcığı varsa bu şekilde çıkartılmış olur.
- Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakikda pişirilir.
- Fırından çıkan macaronlar tepsiden hemen tezgaha alınıp soğutulur.
- Macaronların ortasına ganaj sıkılıp sandviç haline getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder