31 Ocak 2017 Salı

MAHLEPLİ AÇMA




MALZEMELER
hamuru için
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
Üstü için
HAZIRLANIŞI
  1. Yumurtanın bir tanesinin sarısı üstü için ayrılır.
  2. Bütün malzemeler bir kaba alınıp iyice yoğurulur.
  3. 1 saat mayalandırılan hamur bezelere ayrılır.
  4. Bezeler ince çubuk haline getirilip, burularak çemberler oluşturup, tepsiye dizilir.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilip 20 dakika kadar tepsi mayası yapılır.
  6. Mayalanan açmalar, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: