MALZEMELER
hamuru için
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Üstü için
HAZIRLANIŞI
- Yumurtanın bir tanesinin sarısı üstü için ayrılır.
- Bütün malzemeler bir kaba alınıp iyice yoğurulur.
- 1 saat mayalandırılan hamur bezelere ayrılır.
- Bezeler ince çubuk haline getirilip, burularak çemberler oluşturup, tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilip 20 dakika kadar tepsi mayası yapılır.
- Mayalanan açmalar, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder