30 Ocak 2017 Pazartesi

DÜĞÜN PİLAVI





MALZEMELER

Yarım kg koyun eti
Yarım kg bulgur
1 soğan
1 kaşık tereyağı
1 su  b. nohut
1 çay b. besni üzüm

Alatı için:
tane karabiber
karanfil
5 baharat


HAZIRLANIŞI:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat , tane karabiber ve karanfil
ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su  ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da
terbiye yapın. Birkaç saat sonra  soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu
ve üzümü ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek
sıcak servis yapın.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: