30 Ocak 2017 Pazartesi

TERBİYELİ SEBZELİ TAVUK ÇORBA





MALZEMELER:

    Küçük bir tavuk göğsü
    1 adet iri havuç
    10 adet mantar
    1,5 su bardağı yoğurt
    1 yumurta
    1 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı tereyağ
    2 yemek kaşığı sıvıyağ



YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü önceden haşlayın, suyundan alın ve minik parçalara ayırın.Havucu kazıyın, yıkayın ve rendeleyin. Mantarları ince  ince kıyın.Tereyağı ile sıvıyağı çorba tenceresinde eritip, kızdırın ve rendelenmiş havucu 2-3 dakika soteleyin.Mantarları tencereye alın ve onunla da 2-3 dakika kadar  pişirin.Son olarak da tavuk parçalarını katın.1 dakikada onunla pişirdikten sonra 3 bardak tavuk suyunu ilave edip, 15 dakika daha pişirin.Diğer yanda yoğurda yumurtanın sarısı, tuz ve unu ilave ettikten sonra mikser yardımı ile koyu ayran kıvamına gelene kadar az su ilave ederek çırpın.Yoğurt karışımını kaynamakta olan çorbanıza yavaş yavaş ilave ederken bir yandan da karıştırın.Orta hararetli ateşte kaynayana kadar karıştırın ve 1-2 dakikada kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağı kapatın.Sıcak olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN:

Hiç yorum yok: