YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
30 Ocak 2017 Pazartesi
EBEGÜMECİ YEMEĞİ
MALZEMELER
1 bağ ebegümeci
1 orta boy soğan
2 adet domates
2 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
Tuz, pul biber
YAPILIŞI:
Ebegümecini bol suda 4-5 kez, duru suyu çıkana kadar yıkadıktan sonra saplarıyla birlikte doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, ince ince doğradığınız soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve soğana ilave edin. Ara sıra karıştırarak sulanana kadar pişirmeye devam edin.Daha sonra doğramış olduğunuz ebegümecini, tuz ve biberini de ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Dibine tutmaması için ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder