30 Ocak 2017 Pazartesi

EBEGÜMECİ YEMEĞİ




MALZEMELER

    1 bağ ebegümeci
    1 orta boy soğan
    2 adet domates
    2 kaşık tereyağı
    2 kaşık zeytinyağı
    Tuz, pul biber

YAPILIŞI:

Ebegümecini bol suda 4-5 kez, duru suyu çıkana kadar yıkadıktan sonra saplarıyla birlikte doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, ince ince doğradığınız soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve soğana ilave edin. Ara sıra karıştırarak sulanana kadar pişirmeye devam edin.Daha sonra doğramış olduğunuz ebegümecini, tuz ve biberini de ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Dibine tutmaması için ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN:

Hiç yorum yok: