29 Ocak 2017 Pazar

ERZURUM LAHANA SARMASI







MALZEMELER:
1 adet büyük lahana,
1/2 su bardağı zeytin yağı
Yarım kg dana kıyma
3 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 büyük boy soğan
1 çorba salça
1.5  tatlı kaşığı tuz
sosu için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı salça
1,5 su bardağı su






YAPILIŞI:

Derin bir kaba yağ konur,salça, kıyma,yıkanmış pirinçler, tuz, karabiber ve pul biber ve ince ince doğranmış soğan eklenir. Kaşıkla iyice karıştırılır.  Lahana yaprakları kaynar suda 2-4 dakika tutulur. Yaprakları koparmadan açılır. Sonra hazırlanan içten tatlı kaşığı ile konulur. Yapraklar sarılarak kapatılır. Tencereye sıra sıra dizilir. Üzerine salça, su, yağ, tuz karışımından oluşan sos gezdirilir. Kısık ateşte  30 dakika,suyunu çekene kadar  pişirilir.  Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: