MALZEMELER:
500 gr. Havuç, 65 Gr.
(1/4) Paket Margarin
3 Diş Sarımsak
8 Bardak Et Suyu
3 bardak Su
Terbiyesi için;
65 gr. Margarin
1,5 Kahve Fincanı Un
3 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
Yeterince Tuz ve Karabiber
YAPILIŞI:
Havuçları rendeleyelim.ince kıyılmış 3 diş sarmısak ve 1/4 paket yağla birlikte kavuralım.2 bardak soğuk su ilave edip biraz daha kaynatalım ve 8 su bardağı kadar et suyu ilavesiyle havuçlar eriyinceye kadar pişirelim.Tencereye 1/4 paket margarin yağı koyup eritelim ve 1,5 fincan un ilave edip kavuralım.Kavurduğumuz unun kokusu çıkınca kaynamakta olan çorbayı süzgeçten geçirerek una ilave edelim.3 yumurta sarısını 4-5 kepçe kadar çorbayla hızlıca çırparak karıştıralım ve çorbaya ilave edip, bir taşım daha kaynatalım.İsteğe göre graten ekmek ve kaşar peyniri rendesiyle servis yapabilirsiniz.
Not Çorbayı terbiyeye katmadan önce robottan geçirirseniz süzmenize gerek kalmaz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder