30 Ocak 2017 Pazartesi

GÜVEÇ TARİFİ




MALZEMELER:

    1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış)
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 paket (750gr kadar) mantar
    4-5 sivribiber
    3 domates
    1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
    tuz
    tane karabiber



YAPILIŞI:


    Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Sivri biber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.  Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200 derece fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: