18 Ocak 2017 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ





Hazırlanışı

Hünkar beğendinin alt tabanı:
1-Patlıcanlar közlenir. Ya da soyulmadan yıkanır. Kürdan yardımıyla (patlamaması için)  birkaç yerinden delinir, kızgın yağda kızartılır.
2-Kızaran patlıcanlar borcama alınıp üzeri kapatılır. 10 dakika bekletilir (kabuğunun kolay soyulması için).
3-Soyulan patlıcanlar kararmaması için içine yarım limon sıkılmış 2 bardak suya daldırılıp çıkarılır. Küp küp doğranır.
4-Ayrı bir tencerede yağ ve un kavrulur. Patlıcanlar içine ilave edilir kavrulur, sütü koyulur. Tuz, karabiber, kaşar peyniri ilave edilir. Servis tabağına ortası çukur olacak şekilde yayılır.
Hünkar beğendinin üst tabani:
5-Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tencerede kızdırıp etler içine atılarak çevrilir (mühürlenir).
6-İyice pişince soğan yemeklik doğranıp tencereye alınır.
7-Soğan ve sivri biber içine katılıp birlikte sotelenir. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Salça veya domatesi konup baharatı eklenir. 5 dakika pişirilir. Maydanozu katılıp altı kapatılır.
8-Patlıcanlar tabağa konur. Üzerine et konup çeri domates ve közlenmiş sivri biberle servis yapılır.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok: