Malzemeler
3 adet haşlanmış patates rendesi
2 yumurta (1 sarı üzerine)
1 paket yaş maya
250 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt (ılık)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg un
İç malzemesi:
200 gr beyaz peynir
200 gr kaşar rendesi
Yarım demet maydanoz
1 yumurta akı (Peynirin börekten akmaması için)
Hamurun Üstü:
1 Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ (kolay sürülmesi ve parlaklık vermesi için)
1 yemek kaşığı çörekotu
Hazırlanışı
İç malzeme yapılışı:
1-Peynirler rendelenir
2-İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir
3-Yumurta akı katılır
4-Arzu edilirse karabiber, pul biber katılır.
Hamurun yapılışı:
1-Un yoğurma kabına konur, ortası havuz gibi açılır.
2-Ilık sütle maya inceltilir, şeker katılıp karıştırılır.
3-Havuzun içine sütlü maya konur üzeri unla kapatılır.
4-Hamurun çatlaması beklenir.
5-Patatesler rendelenir.
6-Hamur çatlayıp maya üste çıkınca patates, erimiş tereyağı, yumurta ve tuz eklenip yoğrulur.
7-Buzdolabında 1 saat bekletilir.
8-Hamur üç bezeye ayrılır.
9-Her beze orta büyüklükte açılıp sekize bölünür. Geniş tarafın içine harç konup rulo şeklinde sarılır.
10-Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak ay çöreği şekli verilerek dizilir. Üzerine yumurta sarısı ile yağ çatal yardımıyla çırpılıp fırçayla sürülür. Sonra çörekotu serpilir. 15 dakika tepsi mayası yapılır.
11- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder