YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
İNCİR DOLMASI
MALZEMELER:
300 gram kuru incir
150 gram toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
Su
Üzeri için;
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kuru incirleri 5 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra iyice yıkayın ve temizleyin.Yumuşayan kuru incirlerinizin üst delik kısımlarını işaret parmağınızla büyütün ve aldığı kadar ceviz ile doldurun.Cevizi doldurduğunuz ağzı yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin.Komple tencerenin her yerini kaplayacak şekilde toz şekeri üzerlerine serpin.İncirlerin üzerine çıkacak kadar su koyup tencerenin ağzını kapatın ve pişirmeye başlayın.İncirler yumuşayıp şerbeti de çok koyulaşmadan ocağın altını kapatın.Servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi serpin.Soğuduktan sonra yanında kaymak ile servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder