MALZEMELER:
250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata
2 yumurta sarısı
1 bütün yumurta
125 gr toz şeker
80 gr un
Vanilya
Muhallebi için:
4 çay bardağı süt
8 çay bardağı ılık su
1,5 su bardağı şeker
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kek için: Tereyağını ocakta eritin.Çikolatayı erimiş tereyağına ilave edip eritin.Un, şeker ve vanilyayı ilave edin.Yumurtaları ilave ederek bütün malzemeyi harmanlayın.Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.210 derecede 8-10 dk pişirin.
Muhallebi için:Soğuk süt ile su orta boy bir tencereye koyun. Üstüne nişasta koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra ocağa koyun. Kıvama gelince şeker ve vanilya koyun.Soğumasını ve kıvama gelmesini bekleyin.
Pişen kekin üzerine muhallebiyi ilave edin. İsterseniz üzerine fotograftaki kalınlıkta kakaolu puding ilave edebilirsiniz.Yada sıcak çikolata için:
Malzemeler:
500 ml tam yağlı süt
100 ml çiğ krema
3 yemek kaşığı kakao
1 çimdik tuz
100 gr sütlü yada bitter çikolata
1 çay bardağı toz şeker (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
Yapılışı:
Çikolatayı bıçakla yada rondo yardımıyla küçük parçalara ayırın.Küçük bir tencereye su doldurun ve suyu kaynatın. İçine su girmeyecek ama suya değecek büyüklükte cam yada ısıya dayanıklı başka bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin.Teflon yüzeyli sos tenceresinde krema, süt, tuz,kakao ve toz şekeri kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.Sütünüz kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı ekleyerek iyice karıştırın.İsterseniz krema ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder