29 Ocak 2017 Pazar

İZMİR MÜCVER






MALZEMELER:

    2 yeşil kabak,soyulmuş,yıkanmış
     ve rendelenmis
    1 yumurta
    Tuz,karabiber,kimyon,pul biber
    5 dolu yemek kaşığı un
    sıvı yağ kızartmak için
YAPILIŞI:
    Kabağı  bir kaba alın, baharatları ve yumurtayı ekleyin,karıştırın.
    Unu kaşık,kaşık yedirerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
    Kızartmak için teflon tavada yağı kızdırın. Kaşıkla kabak karışımından alın yağın içine  akıtın(fotoğrafta görüldüğü gibi).Alt taraf renk alıp pişince,mücveri çevirin ve ayni şekilde diğer tarafı  pişirin.Bu şekilde kabak karışımı bitene dek devam edin.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok: