27 Ocak 2017 Cuma

KAKAOLU İNCİR TATLISI



MALZEMELER:
(mini fırın tepsisi için)
4 yumurta ,
1 s.b. toz şeker ,
1 s.b. un ,
 4 orta kuru incir,
1 paket kabartma tozu
Piştikten sonra üzerine dökmek için : şekerli su ,
Arası ve üzeri için : krem şanti
Süslemek için: kakao

YAPILIŞI:
Önce incirleri sıcak suda 15 dk. ıslatıyoruz ve çok küçük doğruyoruz.
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz,incirleri,unu,kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz.
175 derecedeki fırında pişiriyoruz.Soğuk şekerli suyunu döküyoruz.ve üzerine krem şanti sürüyoruz.Dolapta soğuduktan sonra servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: