YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
27 Ocak 2017 Cuma
NEVZİNE TATLISI
Malzemeler;
1 paket (250 gr) margarin veya tereyağı
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti:3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Tereyağını eritip hamur kabına alıyoruz. Ceviz, tahin, su ve ilave edip karıştırıyoruz.Un ve kabartma tozunu ekleyip sert bir hamur elde ediyoruz.Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elimizle bastırarak yayıyoruz.Baklava dilimi şeklinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Toz şekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz. Limon suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine soğumuş şerbeti isteğe göre pekmezle karıştırıp gezdirerek döküyoruz. Şerbetini çekinceye kadar bekletiyoruz. Dilimleyip soğuk olarak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder