YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
30 Ocak 2017 Pazartesi
KAYISILI PİLAV
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 su bardağı sıcak su,
yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
5-10 kuru kayısı.
YAPILIŞI:
Pirinçleri iyice yıkayıp yaklaşık 20 dakika sıcak suda bekletin. Kayısıları bol suda yıkayıp doğrayın. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe pembeleştirip bir kaseye alın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pirinçleri süzüp tavaya ilave edin.Bir süre kavurduktan sonra kaynar suyu ve tuzu ilave edin.Suyunu bir miktar çekince fıstıkları ve kayısıları ilave edin. Kapak ile arasına kağıt havlu serip dinlendirerek servis yapın
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder