YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
28 Ocak 2017 Cumartesi
KAYSERİ YAĞLAMASI
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
400gr kıyma
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet çarliston biber
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Unu, mayayı, suyu, tuzu (1/2 çay kaşığı), şekeri yoğurarak hamur haline getirin. Üzerini örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan ufak parçalar kopartarak bunları merdane ile açın. Elde ettiğiniz lavaşları kızgın teflon tavada yağsız olarak pişirin. Bir dakika bir tarafı, bir dakika da diğer tarafını pişirmek yeterli .
Domatesi rendeleyin. Soğanı, biberi ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı kızırın. Soğanı, biberi ve sarımsağı biraz kavurup kıymayı ekleyin. Kıymanın topak topak olmasını engelleyerek, arada karıştırarak pişirin. Kıyma pişince domates rendesini, tuzu ve domates salçasını ekleyin. Yaklaşık on dakika kısık ateşte pişirin.
Servis yapacağınız tabağa bir kat lavaş koyup üzerine kıymalı sostan dökün. Tekrar bir kat daha lavaş koyun ve yine üzerine kıymalı sos dökün. Bu işlemi istediğiniz kat sayısı olana kadar tekrarlayın. Fazla misafiriniz varsa birkaç servis tabağı kullanın, az katlı bir sürü yağlamalarınız olur.
Pasta gibi dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder