28 Ocak 2017 Cumartesi

HAVUÇLU TARÇINLI KEK




MALZEMELER:

    3 adet yumurta
    1 adet büyük boy havuç
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket şekerli vanilin
    1 yemek kaşığı tarçın
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı yoğurt
    2,5 – 3 su bardağı un
    1 çay bardağı sıvıyağ

Süslemek için:

Turuncu ve yeşil şeker hamuru



YAPILIŞI:

Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin, pürüssüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: