YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
28 Ocak 2017 Cumartesi
Kokostar Pasta Tarifi
Keki için Malzemeler:
3 yumurta
2 cay bardağı seker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kakao
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un
Kekinin Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Diğer sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.En son un, kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba döküp 185 derecede 25-30 dakika pişirelim.
Keki Islatmak için:1 çay bardağı süt (Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine döküyoruz)
Hindistan Cevizi Kreması:
2,5 Su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gram hindistan cevizi
2 paket vanilya
Kremanın Yapılışı:
Süt,irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hindistan cevizini ekleyip , karıştıralım.Oldukça katı kıvamlı bir krema olacak, o nedenle hemen kekin üzerine yayın.
Soğuduktan sonra da üzerine eritilmiş çikolatayı döküp yayın.
Çikolata sosu için:
150 gram bitter çikolata
150 gram sütlü çikolata
Çikolatalar kırılır ve benmari usulü eritilir,iyice eridiği zaman pastanın üzerine dökebilirsiniz.Pasta tamamen soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkartabilirsiniz pastayı.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder