28 Ocak 2017 Cumartesi

Kokostar Pasta Tarifi




Keki için Malzemeler:

3 yumurta
2 cay bardağı seker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kakao
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un

Kekinin Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Diğer sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.En son un, kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip yağlı kağıt serili kelepçeli  kalıba döküp 185 derecede 25-30 dakika pişirelim.
Keki Islatmak için:1 çay bardağı süt (Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine döküyoruz)

Hindistan Cevizi Kreması:

2,5 Su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gram hindistan cevizi
2 paket vanilya

Kremanın Yapılışı:

Süt,irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hindistan cevizini ekleyip , karıştıralım.Oldukça katı kıvamlı bir  krema olacak, o nedenle hemen kekin üzerine yayın.
Soğuduktan sonra da üzerine eritilmiş çikolatayı döküp yayın.

Çikolata sosu için:

150 gram bitter çikolata
150 gram sütlü çikolata
Çikolatalar kırılır ve benmari usulü eritilir,iyice eridiği zaman pastanın üzerine dökebilirsiniz.Pasta tamamen soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkartabilirsiniz pastayı.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: