Malzemeler
125 gr oda ısında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
150 gr mısır unu (1,5 su bardağı)
200-250 gr beyaz un (1 su bardağı beyaz un yaklaşık 90 gr. Un miktarını kurabiyenin kıvamına göre ayarlayın)
1 küçük paket kuş üzümü
Eğer istiyorsanız kurabiyelerin yarısını bulamak için yarım çay bardağı susam
Yapılışı :
-Tereyağ ve sıvıyağı çatalla karıştırın.
-Pudra şekerini yağ karışımına ekleyip karıştırın.
-Mısır ununun tamamını ekleyip yoğurun. Beyaz unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un miktarı değişebilir.
-Hamura , 1 paket kuş üzümünü ilave edip yoğurun.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz benim yaptığım gibi kurabiyelerin 20 kadarını susama bulayıp öyle tepsiye dizin.
-160 derecede ısıtılmış fırında, kurabiyelerin rengi değişmeyecek kadar pişirin. Benim fırınımda tam 16 dakikada pişirin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder