KAKAOLU TABAN İÇİN;MALZEMELER;
- 3/4 su bardağı kanola yağı
- su yarım fincan
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yumurta,
- 1/2 Su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
1- Tüm bileşenleri oda sıcaklığında olmalıdır. Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin düşük hızda bir spatula veya mikser ile iyice karıştırın.
2- 25 x 35 cm çapında pişirme kalıbına veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
3- 45 dakika kadar 180 ° C'de pişirin.
4- Soğuduktan sonra, kalıptan keki çıkarın ve keskin bir bıçakla ikiye kesin.
Süt krema için Malzemeler:
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı süt tozu
- 2/3 su bardağı pudra şekeri
- 350 gr tereyağı
- Vanilya
5- Bir çırpma kabına tüm malzemeleri koyun ve iyice çırpın. Hazırladığınız kremayı ikiye kestiğiniz kekin arasına sürün.
Çikolatalı üstü için malzemeler:.
- doğranmış koyu veya sütlü çikolata 100 g,
- tereyağı 70 g
6- Tencerede tereyağını eritin,kıyılmış çikolata ekleyin ve eritmek için karıştırın. Hazırladığınız sosu pastanın üstüne dökün. Buz dolabında en az 2-3 saat dinlendirin veya bir gece bekletirseniz daha iyi olacaktır..
:-) Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder