3 Ocak 2017 Salı

KREMALI KANEPE KEK


    MALZEMELER;
KAKAOLU TABAN İÇİN;
  • 3/4 su bardağı kanola yağı
  • su yarım fincan
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 5 yumurta,
  •  1/2 Su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
1- Tüm bileşenleri oda sıcaklığında olmalıdır. Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin düşük hızda bir spatula veya mikser ile iyice karıştırın. 
2- 25 x 35 cm çapında  pişirme kalıbına veya  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine   dökün.
3- 45 dakika kadar 180 ° C'de pişirin. 
4- Soğuduktan sonra, kalıptan keki çıkarın ve keskin bir bıçakla ikiye kesin.
Süt krema için Malzemeler:
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı süt tozu 
  •  2/3 su bardağı pudra şekeri
  • 350 gr tereyağı
  • Vanilya 
5- Bir çırpma kabına tüm malzemeleri koyun ve iyice çırpın. Hazırladığınız kremayı ikiye kestiğiniz kekin arasına sürün.
Çikolatalı üstü için malzemeler:.
  • doğranmış koyu veya sütlü çikolata 100 g,
  • tereyağı 70 g
6- Tencerede tereyağını eritin,kıyılmış çikolata ekleyin ve  eritmek için karıştırın. Hazırladığınız sosu pastanın üstüne dökün. Buz dolabında en az 2-3 saat dinlendirin veya bir gece bekletirseniz daha iyi olacaktır..

:-) Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: