3 Ocak 2017 Salı

KAHVALTILIK KÜÇÜK EKMEKLER



Malzemeler - (12 adet)
  • 4 su bardağı Ekmek unu
  • 1 ve 1/3 bardak ılık su
  • 1/4 su bardağı kanola veya ayçiçek yağı
  • Şeker 1,5 tatlı kaşığı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kuru maya veya yaş maya 








YAPILIŞI; 
Mayayı ılık su ve şekerle hazırlayın. Daha sonrasında diğer malzemeleri sıvıdan katıya doğru ekleyin. İyice yoğurun ve hamuru mayalanması için dinlenmeye bırakın.  Mayalanan hamurun hepsini tahtanın üzerine alın. Uzunlamasına doğru yoğurun ve şekil verin. Bıçakla 12 eşit parçaya bölün. Yuvarlak şekil verin,bıçakla üzerini çizin. 200 derece fırında iyice pişene kadar pişirin.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: