YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
LİMONLU GAZOZLU KEK
MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
YAPILIŞI:
Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve 1 bardak gazoz konup yavaşça karıştırılır.Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
NOT: bir adet kürdanı keke batırarak kekin pişip pişmediğini test edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder